Selecteer een pagina

Wát een heerlijk weer was het afgelopen weekend he? Ik hoop dat jullie er net zo van hebben genoten als ik! Met zulke zonnige temperaturen krijg ik toch altijd wel zin in fijne feestjes, in het zonnetje met een koud drankje en veel lieve mensen om mij heen.

Meteen krijg ik zin om zelf een, uiteraard, fijn gestyled feestje te organiseren! Op dit moment gaat dat even niet, maar ik kan wel wat inspiratie in een blog verwerken natuurlijk. En daarom hierbij inspiratie voor een event met het thema: Boho Ibiza.

Bohemian Ibiza style

Boho staat voor ‘Bohemian’ en is sinds een tijdje weer helemaal “in”. Je ziet het terugkomen in zowel het interieur thuis als op bijvoorbeeld bruiloften. Bohemian komt eigenlijk uit de jaren ’60 en staat voor vrijheid, jezelf zijn en een relaxte sfeer. Je hebt eigenlijk 2 kanten die je op kunt met dit thema; veel kleur of juist met natuurlijke tinten. 

Ik persoonlijk hou juist van de combinatie hiervan. Een natuurlijke basis met toffe gekleurde elementen! Het hoeft allemaal niet perfect, zowel de omgeving als de styling én de gasten! De bedoeling van dit thema is juist dat iedereen zich op z’n gemak voelt, dat de schoenen uit worden gedaan en dat er een relaxte sfeer is.

Locatie styling

Dit thema past het beste bij een buiten event. Nu is dat in Nederland soms wat lastig, maar daar zijn oplossingen voor. Denk aan een toffe strechtent vol met lampjes/ dromenvangers/ lampionnen.

In mijn styling wil ik altijd graag producten met een verhaal verwerken, vintage spullen dus. In dit thema past dat precies! Het hoeft allemaal niet hetzelfde te zijn. Bij een Boho Ibiza event is het niet erg als je op de grond moet zitten, maar zorg dan wel dat gasten relaxed kunnen zitten. Dus, maak hoekjes door verschillende (gekleurde) kleden bij elkaar te leggen met kussens en poefjes.

Voor de aankleding van jouw locatie kun je denken aan de volgende dingen:

 • Houten wegwijzer
 • Dromenvangers (macramé)
 • Lampionnen
 • Stokken met stoffen slierten (leuk bij de entree)
 • (vintage) Kleden
 • Poefjes
 • Houten/ rieten bankjes met gekleurde kussens
 • Zwierige, lichte stoffen
 • Tipi’s (als background/ voor de kids)
 • Hangende potjes met bloemen/ kaarsen
 • Parasols met franjes

Tafelstyling

Ga je bijvoorbeeld een 21 diner organiseren en wil je dit thema gebruiken? Zorg er dan voor dat het níet perfect gestyled is. Ook hier mag je verschillende materialen en kleuren gebruiken.

Ik vind het wel altijd mooi als het servies in de basis gelijk is. Dus, dezelfde kleur borden, hetzelfde bestek en dezelfde glazen. Maar qua aankleding en bloemen kun je helemaal losgaan met kleur en styling. Verschillende kaarshouders, bloemenvaasjes op tafel of juist een tafelstandaard vol met groen en bloemen.

In dit thema is het juist leuk om geen strak dinermenu te hebben, maar te kiezen voor ‘shared dining’. Let er dan op bij de styling dat ook de schalen met eten passen in het thema; ga voor natuurlijke materialen, gekleurde schalen of een klein beetje richting het Oosterse thema.

Ik kan nog veel meer delen over dit thema, want ik hóu hiervan, maar hopelijk heb ik je nu al wat inspiratie gegeven voor jouw volgende event! Wil je meer brainstormen of mijn hulp inschakelen? Stuur mij dan even een berichtje, dan spreek ik je snel!

Afbeeldingbron: Pinterest